“Binnen in jou is de essentie van leven, een kern van bewustzijn en energie. Je kunt dat 'God' noemen, of 'de kosmos', of 'geest'. Je kunt het 'het transpersoonlijke' noemen, of 'het ál-bewustzijn'. Het gaat erom dat je weet dat je dit bent, het gaat erom dat je de illusie kwijtraakt dat je een afgescheiden punt in het universum bent.”Eva Pierrakos - de GidsWat is Padwerk?

Padwerk is gebaseerd op 258 lezingen gegeven door Eva Pierrakos in de periode 1957 - 1979.

Het verbindt een psychologische weg van persoonlijke ontwikkeling en genezing met een transpersoonlijke weg; contact maken met en leven vanuit je Ware Zelf.

Eén van de unieke aspecten van Padwerk is het transformeren van duisternis, die in feite in ieder van ons leeft maar die we vaak makkelijker zien in anderen en de wereld om ons heen.

Andere belangrijke thema's zijn:
  overstijgen van de dualiteit
  eigen verantwoordelijkheid
  zelfconfrontatie
  leren omgaan met onvolmaaktheid
 acceptatie en aanvaarding
  overgave

Je kan ook zeggen: Padwerk is een zuiveringsweg waarbij je gaandeweg steeds dieper naar binnen gaat kijken en je Zelf in al zijn (ook verborgen en tegenstrijdige) aspecten leert kennen en liefhebben.En dan.....?


een citaat uit de inleiding van het eerste Padwerkboek:
Werken aan jezelf of juist niet.

“In de loop van het Padwerk groeit het besef dat overgave eigenlijk de grondhouding van het hele leven moet zijn: overgave aan God, het Ene Bewustzijn, de Levenskracht.....Padwerk zou je een tijdelijke aangelegenheid kunnen noemen, die dient als voorbereiding op een leven waarin overgave totaal kan zijn en waarin het Zelf gerealiseerd kan worden. Voor de één zal dat leven dan betekenen dat je een 'pad' gevonden hebt, en voor de ander juist dat er geen 'pad' meer is. Hoe dan ook, de lezingen van het Padwerk kunnen een bijdrage zijn om dat leven binnen te gaan.”Padwerk in de wereld.

Over de hele wereld zijn er mensen en groepen met Padwerk bezig. Ook in Nederland is er een groep mensen die regelmating samenkomt en activiteiten rond Padwerk organiseert.


Voor informatie over Padwerk Nederland
Padwerk Nederland →

Voor informatie over Padwerk wereldwijd:
Padwerk wereldwijd →


 • slide 1
  opleidingsgroep helperschapsontwikkeling
 • slide 2
  Internationale conferentie Mexico 2007
 • slide 3
  Jubileum Padwerk Nederland 25 jaar
 • slide 3
  Internationale Padwerkconferentie Italie 2002


Over deze website

Deze website is een persoonlijke uitdrukking van de betekenis van Padwerk in mijn leven.
In 1979 kwam ik voor het eerst in contact met Padwerk. Sindsdien is het door verschillende levensfasen heen een grote bron van inspiratie voor mij geweest.
Als Padwerkhelper ben ik beschikbaar om mensen te helpen op hun levenspad.
Ik geef individuele begeleiding in de vorm van sessies op het Centrum voor Natuurgeneeswijzen in Roosendaal.

verdere overwegingen
Ieder haalt in het moment het zijne/hare uit de Padwerklezingen. De betekenis kan per persoon en per moment enorm verschillen. De citaten die ik heb gekozen voor deze website hebben dan ook altijd de kleur van mijn eigen proces.


www.padwerk.net