“Binnen in jou is de essentie van leven, een kern van bewustzijn en energie. Je kunt dat 'God' noemen, of 'de kosmos', of 'geest'. Je kunt het 'het transpersoonlijke' noemen, of 'het ál-bewustzijn'. Het gaat erom dat je weet dat je dit bent, het gaat erom dat je de illusie kwijtraakt dat je een afgescheiden punt in het universum bent.”

Eva Pierrakos - de Gids

over liefde
“Zoals ik al zei, zolang je er niet doorheen bent gegaan, is het leed. Er wordt niet van je verwacht dat je jezelf het tegendeel vertelt. Het is juist andersom. Het is juist een vorm van vluchten als je je angst ervoor ontkent, een vorm van dood ontkennen en daarmee ook van leven. Alleen iemand die door de dood is heen gegaan, kent de zekerheid dat er geen dood is. Om dit te ontdekken moet hij er doorheen. En ook de minder absolute vormen van ‘dood’, zoals alle vormen van lijden, ook deze moeten doorleefd worden om te ontdekken dat het geen dood of lijden was in de mate die je vreesde, vaak zelfs helemaal niet. Hier zul je veel voorbeelden van bevestigd zien wanneer je terugkijkt op je leven, op je verleden. Als je bepaalde ervaringen uit je leven beschouwt, zie je vaak dat waar je bang voor was en waar je je bezorgd over maakte en wat buitengewoon afschuwelijk leek toen je ervoor stond, helemaal niet zo verschrikkelijk was toen je er eenmaal doorheen was. Uiteindelijk werd je er niet door gekwetst. Eigenlijk heeft het je slechts goed gedaan, in die zin dat je erdoor gegroeid bent. Het voegde een levenservaring toe aan je hele persoonlijkheid, niet alleen aan je denken, maar aan je hele karakter en gevoelsleven. Als je jezelf heel oprecht onderzoekt, zul je toegeven dat nu het voorbij is en je erop terugkijkt, het geen verschrikking meer is. Daarom moet het irreëel geweest zijn. Want wat werkelijk is, is blijvend en onveranderlijk. Alleen een irreëel iets verliest na verloop van tijd intensiteit. Maar zolang je het wel als werkelijkheid ervaart is de remedie niet dat je jezelf eruit praat, of het onvermijdelijke probeert te vermijden, maar je angst en pijn erkennen en je erin ontspannen, als ik het zo mag stellen. Je kunt de illusie van je lijden niet vermijden door jezelf voor te houden dat het een illusie is. Want voor jou is het echt. Daarom moet je erdoorheen. Maar ondertussen kun je wel voor ogen blijven houden wat je verstandelijk weet, zonder het aan je emoties op te leggen. Laat beide gewoon naast elkaar bestaan wanneer je je gedachten en gevoelens observeert. Dit kan het je gemakkelijker maken om er doorheen te gaan en het te ervaren. Want alleen deze ervaring laat je de illusie zien. Alleen wanneer je met hart en ziel het leven in al zijn facetten aangaat, helpt het je om boven de dualiteit uit te stijgen.”

“Als je niet wegvlucht voor je angst voor dood, lijden en het onbekende maar er doorheen gaat, kun je werkelijk in de diepste zin leven terwijl je nog in je lichaam verkeert.”


Eva Pierrakos - de Gids
over aanvaarding

Ut enim ad minim veniam, ut aliquip ex ea commodo consequat. Eu fugiat nulla pariatur. In reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore quis nostrud exercitation.

Sed do eiusmod tempor incididunt excepteur sint occaecat qui officia deserunt. Ut enim ad minim veniam, in reprehenderit in voluptate ut labore et dolore magna aliqua. Eu fugiat nulla pariatur.

Inhoud 3
over overgave
Inhoud 4

Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Excepteur sint occaecat ut aliquip ex ea commodo consequat. Velit esse cillum dolore quis nostrud exercitation mollit anim id est laborum. Sunt in culpa lorem ipsum dolor sit amet, ut labore et dolore magna aliqua.

Ut enim ad minim veniam, ullamco laboris nisi in reprehenderit in voluptate. Quis nostrud exercitation ut aliquip ex ea commodo consequat. Cupidatat non proident, ut labore et dolore magna aliqua. Velit esse cillum dolore consectetur adipisicing elit, eu fugiat nulla pariatur. In reprehenderit in voluptate lorem ipsum dolor sit amet, ut labore et dolore magna aliqua.

Duis aute irure dolor velit esse cillum dolore sunt in culpa. Cupidatat non proident, ullamco laboris nisi sed do eiusmod tempor incididunt. Quis nostrud exercitation ut aliquip ex ea commodo consequat. Ut labore et dolore magna aliqua.

Excepteur sint occaecat eu fugiat nulla pariatur. Velit esse cillum dolore ut aliquip ex ea commodo consequat. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, duis aute irure dolor. Quis nostrud exercitation velit esse cillum dolore ut aliquip ex ea commodo consequat.

Qui officia deserunt lorem ipsum dolor sit amet, excepteur sint occaecat. Eu fugiat nulla pariatur. Ullamco laboris nisi duis aute irure dolor consectetur adipisicing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut enim ad minim veniam. Ut enim ad minim veniam, lorem ipsum dolor sit amet, eu fugiat nulla pariatur.

Ut labore et dolore magna aliqua. Quis nostrud exercitation excepteur sint occaecat sed do eiusmod tempor incididunt. Qui officia deserunt duis aute irure dolor ullamco laboris nisi.4

over liefde2
Inhoud 2

Lorem ipsum dolor sit amet, ut labore et dolore magna aliqua. Consectetur adipisicing elit, cupidatat non proident, eu fugiat nulla pariatur. Qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Excepteur sint occaecat duis aute irure dolor lorem ipsum dolor sit amet.2

over liefde
“Zoals ik al zei, zolang je er niet doorheen bent gegaan, is het leed. Er wordt niet van je verwacht dat je jezelf het tegendeel vertelt. Het is juist andersom. Het is juist een vorm van vluchten als je je angst ervoor ontkent, een vorm van dood ontkennen en daarmee ook van leven. Alleen iemand die door de dood is heen gegaan, kent de zekerheid dat er geen dood is. Om dit te ontdekken moet hij er doorheen. En ook de minder absolute vormen van 'dood', zoals alle vormen van lijden, ook deze moeten doorleefd worden om te ontdekken dat het geen dood of lijden was in de mate die je vreesde, vaak zelfs helemaal niet. Hier zul je veel voorbeelden van bevestigd zien wanneer je terugkijkt op je leven, op je verleden. Als je bepaalde ervaringen uit je leven beschouwt, zie je vaak dat waar je bang voor was en waar je je bezorgd over maakte en wat buitengewoon afschuwelijk leek toen je ervoor stond, helemaal niet zo verschrikkelijk was toen je er eenmaal doorheen was. Uiteindelijk werd je er niet door gekwetst. Eigenlijk heeft het je slechts goed gedaan, in die zin dat je erdoor gegroeid bent. Het voegde een levenservaring toe aan je hele persoonlijkheid, niet 82/10 alleen aan je denken, maar aan je hele karakter en gevoelsleven. Als je jezelf heel oprecht onderzoekt, zul je toegeven dat nu het voorbij is en je erop terugkijkt, het geen verschrikking meer is. Daarom moet het irreëel geweest zijn. Want wat werkelijk is, is blijvend en onveranderlijk. Alleen een irreëel iets verliest na verloop van tijd intensiteit. Maar zolang je het wel als werkelijkheid ervaart is de remedie niet dat je jezelf eruit praat, of het onvermijdelijke probeert te vermijden, maar je angst en pijn erkennen en je erin ontspannen, als ik het zo mag stellen. Je kunt de illusie van je lijden niet vermijden door jezelf voor te houden dat het een illusie is. Want voor jou is het echt. Daarom moet je erdoorheen. Maar ondertussen kun je wel voor ogen blijven houden wat je verstandelijk weet, zonder het aan je emoties op te leggen. Laat beide gewoon naast elkaar bestaan wanneer je je gedachten en gevoelens observeert. Dit kan het je gemakkelijker maken om er doorheen te gaan en het te ervaren. Want alleen deze ervaring laat je de illusie zien. Alleen wanneer je met hart en ziel het leven in al zijn facetten aangaat, helpt het je om boven de dualiteit uit te stijgen.”

“Als je niet wegvlucht voor je angst voor dood, lijden en het onbekende maar er doorheen gaat, kun je werkelijk in de diepste zin leven terwijl je nog in je lichaam verkeert.”

Eva Pierrakos - de Gids
over aanvaarding

Ut enim ad minim veniam, ut aliquip ex ea commodo consequat. Eu fugiat nulla pariatur. In reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore quis nostrud exercitation.

Sed do eiusmod tempor incididunt excepteur sint occaecat qui officia deserunt. Ut enim ad minim veniam, in reprehenderit in voluptate ut labore et dolore magna aliqua. Eu fugiat nulla pariatur.

Inhoud 3
over liefde
“Zoals ik al zei, zolang je er niet doorheen bent gegaan, is het leed. Er wordt niet van je verwacht dat je jezelf het tegendeel vertelt. Het is juist andersom. Het is juist een vorm van vluchten als je je angst ervoor ontkent, een vorm van dood ontkennen en daarmee ook van leven. Alleen iemand die door de dood is heen gegaan, kent de zekerheid dat er geen dood is. Om dit te ontdekken moet hij er doorheen. En ook de minder absolute vormen van 'dood', zoals alle vormen van lijden, ook deze moeten doorleefd worden om te ontdekken dat het geen dood of lijden was in de mate die je vreesde, vaak zelfs helemaal niet. Hier zul je veel voorbeelden van bevestigd zien wanneer je terugkijkt op je leven, op je verleden. Als je bepaalde ervaringen uit je leven beschouwt, zie je vaak dat waar je bang voor was en waar je je bezorgd over maakte en wat buitengewoon afschuwelijk leek toen je ervoor stond, helemaal niet zo verschrikkelijk was toen je er eenmaal doorheen was. Uiteindelijk werd je er niet door gekwetst. Eigenlijk heeft het je slechts goed gedaan, in die zin dat je erdoor gegroeid bent. Het voegde een levenservaring toe aan je hele persoonlijkheid, niet 82/10 alleen aan je denken, maar aan je hele karakter en gevoelsleven. Als je jezelf heel oprecht onderzoekt, zul je toegeven dat nu het voorbij is en je erop terugkijkt, het geen verschrikking meer is. Daarom moet het irreëel geweest zijn. Want wat werkelijk is, is blijvend en onveranderlijk. Alleen een irreëel iets verliest na verloop van tijd intensiteit. Maar zolang je het wel als werkelijkheid ervaart is de remedie niet dat je jezelf eruit praat, of het onvermijdelijke probeert te vermijden, maar je angst en pijn erkennen en je erin ontspannen, als ik het zo mag stellen. Je kunt de illusie van je lijden niet vermijden door jezelf voor te houden dat het een illusie is. Want voor jou is het echt. Daarom moet je erdoorheen. Maar ondertussen kun je wel voor ogen blijven houden wat je verstandelijk weet, zonder het aan je emoties op te leggen. Laat beide gewoon naast elkaar bestaan wanneer je je gedachten en gevoelens observeert. Dit kan het je gemakkelijker maken om er doorheen te gaan en het te ervaren. Want alleen deze ervaring laat je de illusie zien. Alleen wanneer je met hart en ziel het leven in al zijn facetten aangaat, helpt het je om boven de dualiteit uit te stijgen.”

“Als je niet wegvlucht voor je angst voor dood, lijden en het onbekende maar er doorheen gaat, kun je werkelijk in de diepste zin leven terwijl je nog in je lichaam verkeert.”

Eva Pierrakos - de Gids
over aanvaarding

Ut enim ad minim veniam, ut aliquip ex ea commodo consequat. Eu fugiat nulla pariatur. In reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore quis nostrud exercitation.

Sed do eiusmod tempor incididunt excepteur sint occaecat qui officia deserunt. Ut enim ad minim veniam, in reprehenderit in voluptate ut labore et dolore magna aliqua. Eu fugiat nulla pariatur.

Inhoud 3
over overgave
Inhoud 4

Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Excepteur sint occaecat ut aliquip ex ea commodo consequat. Velit esse cillum dolore quis nostrud exercitation mollit anim id est laborum. Sunt in culpa lorem ipsum dolor sit amet, ut labore et dolore magna aliqua.

Ut enim ad minim veniam, ullamco laboris nisi in reprehenderit in voluptate. Quis nostrud exercitation ut aliquip ex ea commodo consequat. Cupidatat non proident, ut labore et dolore magna aliqua. Velit esse cillum dolore consectetur adipisicing elit, eu fugiat nulla pariatur. In reprehenderit in voluptate lorem ipsum dolor sit amet, ut labore et dolore magna aliqua.

Duis aute irure dolor velit esse cillum dolore sunt in culpa. Cupidatat non proident, ullamco laboris nisi sed do eiusmod tempor incididunt. Quis nostrud exercitation ut aliquip ex ea commodo consequat. Ut labore et dolore magna aliqua.

Excepteur sint occaecat eu fugiat nulla pariatur. Velit esse cillum dolore ut aliquip ex ea commodo consequat. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, duis aute irure dolor. Quis nostrud exercitation velit esse cillum dolore ut aliquip ex ea commodo consequat.

Qui officia deserunt lorem ipsum dolor sit amet, excepteur sint occaecat. Eu fugiat nulla pariatur. Ullamco laboris nisi duis aute irure dolor consectetur adipisicing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut enim ad minim veniam. Ut enim ad minim veniam, lorem ipsum dolor sit amet, eu fugiat nulla pariatur.

Ut labore et dolore magna aliqua. Quis nostrud exercitation excepteur sint occaecat sed do eiusmod tempor incididunt. Qui officia deserunt duis aute irure dolor ullamco laboris nisi.4

over aanvaarding

Ut enim ad minim veniam, ut aliquip ex ea commodo consequat. Eu fugiat nulla pariatur. In reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore quis nostrud exercitation.

Sed do eiusmod tempor incididunt excepteur sint occaecat qui officia deserunt. Ut enim ad minim veniam, in reprehenderit in voluptate ut labore et dolore magna aliqua. Eu fugiat nulla pariatur.

Inhoud 3
over overgave
Inhoud 4

Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Excepteur sint occaecat ut aliquip ex ea commodo consequat. Velit esse cillum dolore quis nostrud exercitation mollit anim id est laborum. Sunt in culpa lorem ipsum dolor sit amet, ut labore et dolore magna aliqua.

Ut enim ad minim veniam, ullamco laboris nisi in reprehenderit in voluptate. Quis nostrud exercitation ut aliquip ex ea commodo consequat. Cupidatat non proident, ut labore et dolore magna aliqua. Velit esse cillum dolore consectetur adipisicing elit, eu fugiat nulla pariatur. In reprehenderit in voluptate lorem ipsum dolor sit amet, ut labore et dolore magna aliqua.

Duis aute irure dolor velit esse cillum dolore sunt in culpa. Cupidatat non proident, ullamco laboris nisi sed do eiusmod tempor incididunt. Quis nostrud exercitation ut aliquip ex ea commodo consequat. Ut labore et dolore magna aliqua.

Excepteur sint occaecat eu fugiat nulla pariatur. Velit esse cillum dolore ut aliquip ex ea commodo consequat. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, duis aute irure dolor. Quis nostrud exercitation velit esse cillum dolore ut aliquip ex ea commodo consequat.

Qui officia deserunt lorem ipsum dolor sit amet, excepteur sint occaecat. Eu fugiat nulla pariatur. Ullamco laboris nisi duis aute irure dolor consectetur adipisicing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut enim ad minim veniam. Ut enim ad minim veniam, lorem ipsum dolor sit amet, eu fugiat nulla pariatur.

Ut labore et dolore magna aliqua. Quis nostrud exercitation excepteur sint occaecat sed do eiusmod tempor incididunt. Qui officia deserunt duis aute irure dolor ullamco laboris nisi.4

over aanvaarding

Ut enim ad minim veniam, ut aliquip ex ea commodo consequat. Eu fugiat nulla pariatur. In reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore quis nostrud exercitation.

Sed do eiusmod tempor incididunt excepteur sint occaecat qui officia deserunt. Ut enim ad minim veniam, in reprehenderit in voluptate ut labore et dolore magna aliqua. Eu fugiat nulla pariatur.

Inhoud 3
over overgave
Inhoud 4

Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Excepteur sint occaecat ut aliquip ex ea commodo consequat. Velit esse cillum dolore quis nostrud exercitation mollit anim id est laborum. Sunt in culpa lorem ipsum dolor sit amet, ut labore et dolore magna aliqua.

Ut enim ad minim veniam, ullamco laboris nisi in reprehenderit in voluptate. Quis nostrud exercitation ut aliquip ex ea commodo consequat. Cupidatat non proident, ut labore et dolore magna aliqua. Velit esse cillum dolore consectetur adipisicing elit, eu fugiat nulla pariatur. In reprehenderit in voluptate lorem ipsum dolor sit amet, ut labore et dolore magna aliqua.

Duis aute irure dolor velit esse cillum dolore sunt in culpa. Cupidatat non proident, ullamco laboris nisi sed do eiusmod tempor incididunt. Quis nostrud exercitation ut aliquip ex ea commodo consequat. Ut labore et dolore magna aliqua.

Excepteur sint occaecat eu fugiat nulla pariatur. Velit esse cillum dolore ut aliquip ex ea commodo consequat. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, duis aute irure dolor. Quis nostrud exercitation velit esse cillum dolore ut aliquip ex ea commodo consequat.

Qui officia deserunt lorem ipsum dolor sit amet, excepteur sint occaecat. Eu fugiat nulla pariatur. Ullamco laboris nisi duis aute irure dolor consectetur adipisicing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut enim ad minim veniam. Ut enim ad minim veniam, lorem ipsum dolor sit amet, eu fugiat nulla pariatur.

Ut labore et dolore magna aliqua. Quis nostrud exercitation excepteur sint occaecat sed do eiusmod tempor incididunt. Qui officia deserunt duis aute irure dolor ullamco laboris nisi.4

over Jezus Christus
“Vraag Jezus Christus of hij je helpt. Hij is altijd bij je met zijn liefde.”

Eva Pierrakos - de Gids   Padwerklezing 243: De diepste angst en het diepste verlangen
diep in de wereld van de stof doordringen
“Het is jullie taak diep in de wereld van de stof door te dringen en de leegte met goddelijk leven te vullen. In dit proces hebben deeltjes van je bewust zijn zich tijdelijk afgescheiden en zijn hun bewuste, eeuwige en onvermijdelijke verbondenheid met het al-bewustzijn kwijtgeraakt. Je moet deze verbinding herstellen door het proces dat ik hier beschrijf, en je moet het doen met hart en ziel.”

Eva Pierrakos - de Gids   Padwerklezing 243: De diepste angst en het diepste verlangen
over liefde2
Inhoud 2

Lorem ipsum dolor sit amet, ut labore et dolore magna aliqua. Consectetur adipisicing elit, cupidatat non proident, eu fugiat nulla pariatur. Qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Excepteur sint occaecat duis aute irure dolor lorem ipsum dolor sit amet.2

over pijn
“ Met pijn is het precies hetzelfde: hoe meer je pijn accepteert, hoe minder je er van voelt. Je verzetten tegen pijn maakt die pijn vaak ondragelijk. Hoe meer je je haat accepteert, hoe minder je haat. Hoe meer je je lelijkheid accepteert, hoe mooier je wordt. Hoe meer je je zwakheid accepteert, hoe sterker je bent. Hoe meer je je gebreken toegeeft hoe meer waardigheid je zult hebben - hoe eigenaardig andere mensen er ook tegenaan kijken.”

Energie en bewustzijn in misvorming: kwaad lezing 197 Eva Pierrakos - de Gids

© www.padwerk.net